sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Kellon Lyönti jatkaa voittoputkessa

Kellon Lyönnin miesten edustusjoukkue kohtasi Jatulin parketilla 30.11. sarjan kärkikamppailussa vieraaksi matkanneen Rovaniemen Salibandyn. Pelistä odotettiin ennakkoon tasaista, mutta kuljettaja ottelussa vaihtui pariinkin otteeseen. Ottelun alku oli kotijoukkueelta karmaiseva. Reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen RSB johti jo lukemin 5-1. Erän loppua kohti KeLy ilmoittautui mukaan voittokamppailuun kaventamalla taukolukemiksi 4-5.

Toisessa erässä KeLy näytti pelaamisen mallia. Joukkue latoi kuusi maalia vieraiden yhtä vastaan. Erityisesti isäntien hurjassa vireessä takova ykköskenttä Juuso Pohjonen (3+2), Harri Keskisipilä (5+3), Juho Krankka (2+2) kuritti vieraitaan. Päätöserässä vieraat eivät saaneet viriteltyä kiriään, ja kolmas erä KeLylle 3-1. Näin kotijoukkueen voittolukemiksi raapustettiin 13-7.

Tuplaviikonlopusta täyspotti

Lyönnin pelit jatkuivat lauantaina 13.12. Kemissä, jossa sarjan voittokamppailuun hamuava kotijoukkue Sastamolo Kings oli varautunut niistämään voiton vieraistaan. Kovalla latauksella peliin lähteneet isännät jäivät kuitenkin täysin kahden kentän voimin pelanneiden vieraidensa jalkoihin.

Erän kuluessa kotijoukkue joutui turvautumaan sekä aikalisään että maalivahvin vaihtoon. Mikään ei kuitenkaan enää voinut kääntää ottelun kurssia. Avauserä merkittiin Lyönnille 6-2. Toinen erä jatkui samoilla askelmerkeillä, ja kahden pelatun erän jälkeen KeLy johti jo 11-3. Sastamolon suurimpana kiusana hääri Konsta Kivioja hurjilla tehoillaan (5+0). Myös Harri Keskisipilä oli totutun vahva (3+2), ja kaamoksesta voimaa pumppaava Sami Mursu otti pakin tontilta Perämeren rantoja haltuun hienoilla teholukemillaan (1+3). Päätöseräkin kirjattiin vieraille, ja koko ottelu KeLyn voitoksi tyrmäävin lukemin, 14-4.

Tuplaviikonloppu jatkui sunnuntaina 14.12. Jatulissa Kainuun salibandyn lippulaivan, Papasin saapuessa KeLyn vieraaksi. Ottelun alku eteni jälleen vieraskomennossa. Papas pelasi oman pelisuunnitelmansa mukaan ja johti ottelua parhaimmillaan 4-2. KeLy sai moottorinsa käyntiin erän edetessä ja siirtyi kuskin paikalle, minkä myötä avauserä päättyi lukemissa 6-4.

Toiseen erään KeLy tuli hyvällä sykkeellä napauttaen kaksi maalia erän alkupuolelle. Papasille tuomitun viiden minuutin rangaistuksen aikana molemmat joukkueet osuivat kertaalleen maalipuiden väliin. Tämän jälkeen KeLy pelasi kurittomasti lahjoittaen vierailleen kolme ylivoimaa, joista viimeisellä nähtiin myös maali. Päätöserään lähdettiin lopulta lukemissa 10-6. Kolmas erä olikin lopulta melkoista päästä päähän pelailua, kun maaleja ladottiin molempiin päätyihin. KeLyn ykköskenttä mätti maaleja koko rahan edestä; Juho Krankka (6+1), Harri Keskisipilä (4+1), Juuso Pohjonen (2+5). Jonne Härkönen (3+0) säesti puolustajan paikaltaan hienosti kärkiketjua yhdessä pakkiparinsa Sami Mursun (1+1) kanssa. Ottelun loppulukemat 17-10 pitivät pöytärkirjan pitäjät kiireisinä koko iltapäivän.

Joukkueen pelaajavalmentaja Jukka Kinnunen siirtyy loppukaudeksi Oulun Luistinseuran liigariveihin, ja valmennusvastuu siirtyy näin Harri Keskisipilän ja Juho Krankan harteille. Uuden valmennuskaksikon johtaman KeLyn pelit jatkuvat lauantaina 20.12. kello 12.30 kotiottelulla Oulun yliopiston urheiluseuraa vastaan.