tiistai 1. syyskuuta 2015

Kellon Lyönti valmiina divaripeleihin


KeLyn paluu divaritasolle toteutui keväällä hienon karsintarupeaman päätteeksi. Nousun jälkeen näytti kuitenkin vahvasti sille ettei sarjapaikkaa voitaisi ottaa vastaan.  Viime hetkillä taustavoimat saivat koottua rivinsä kuntoon, jotta valtakunnallisen sarjatason asettamaan haasteeseen kyettiin vastaamaan. Tärkein tekijä päätöksen tekemisessä oli upeasti kasvaneen KeLyn junioripuolen yhteistyöhalukkuus taustojen rakentamisessa. Samalla kellonlyömällä taustaryhmän jäsenet pääsivät eroon vapaa-ajan ongelmistaan; töitä, suunnittelua ja rahan keruuta tulee riittämään koko pitkän kauden ajaksi.


Konsta ja Tuukka Kivioja johtavat KeLyn ykköskenttää
Pelaajapuolella ovi kävi kovasti molempiin suuntiin. Isoissa rooleissa olleet pelaajat ilmoittivat muuttavansa muualle tai lopettavansa ajankäytöllisistä syistä. Hyväksi onneksi pelaajamarkkinoilta oli saatavissa sekä innokkaita ja taitavia nuoria pelaajia että kokeneita kehäkettuja, joille uusi sarjataso on haaste testata omia rajojaan pelaajana. Vähintään yhtä tärkeää on myös se, että edellisen kauden ryhmästä jatkaa kaksi kentällistä. KeLyn ykköskentän tulosvastuuta kantavat haukiputaalaiset veljekset Konsta ja Tuukka Kivioja, joilta on lupa odottaa hienoa kautta. Myös muutamat muut nuoret pelaajat tulevat saamaan vastuuta ensi kaudella, joten nyt nuorilla pelaajilla on upea mahdollisuus kehittyä kohti vieläkin kovempia pelejä.

Valmennuksen tunnelmat

Päävalmentajan tehtäviä hoitaa Janne Krankka. Fysiikkavalmentajan vakanssissa häärii Janne Peltoniemi. Valmennus on varsin tyytyväinen käsissä olevaan ryhmään.

“Ensimmäiseen harjoituspeliin tultaessa emme juurikaan käyneet läpi taktisia nyansseja. Perusasiat olivat selvästi hyvin hallussa. Pelin aikana on tarve usein muuttaa joitain asioita, ja nytkin se onnistui. Koen erittäin tärkeänä, että pelaaja on taktisesti kypsä. Se helpottaa poikien itsensä pelaamista. Pyrimme pitämään pelitapamme riittävän yksinkertaisena ja toteuttamiskelpoisena. Pelaajille tulen sälyttämään suurempaa vastuuta kentällä tehdyistä ratkaisuista, mutta samalla he saavat vapauksia pelata haluamallaan tavalla. Pyrimme kohtuullisen aktiiviseen pelitapaan. Nähdäkseni se myös kehittää pelaajia eniten pitkässä juoksussa."

Fysiikkavalmennukseen pitkälle perehtynyt Janne Peltoniemi häärii apukokkina suunnitellen joukkueen fysiikkaharjoittelua yhdessä päävalmentajan kanssa. “Kesäharjoittelu näyttää suurimmaksi osaksi onnistuneen pojilla hyvin. Testitulokset näyttivät tässä suhteessa hyvin suuntaa ja ohjaavat nyt myös harjoittelun suunnittelua kautta ajatellen. Tavoitteena on, että pelaajista tulisi nopeampia ja ketterämpiä sekä olisivat nopeuskestävyydeltään kovia eli "tossu kulkisi" läpi kauden ja erityisesti keväällä. Näitä ominaisuuksia tarvitaan salibandyssa, jossa pelitilannenopeudet näyttävät yhä kasvavan. Uskon, että kentällä nähdään kohtuullisen nopea ja kovaa pelaava Lyönti,” taustoittaa itsekin tunnollisena harjoittelijana tunnettu Peltoniemi.

Divarin haasteet



Divarin sarjaohjelma
Divari asettaa pelaajille kovan urheilullisen haasteen. Kauden aikana tahkotaan 26 ottelua. Lisäksi KeLy harjoittelee kolme kertaa viikkoon, jonka lisäksi jokaisen täytyy huoltaa kehoaan omatoimisilla harjoituksilla. Pelillinen taso on sarjan kärkipäässä valtavan kovaa. Monella joukkueella on alla aina liigatasolla saakka rutinoitunut pelaajisto.

 
Ennakkosuosikkeina sarjaan lähtevät Hämeenlinnan Steelers, Kuopion Welhot sekä Sipoon ÅIF  ja SB Vaasa, jotka  naarasivat kesän pelaajamarkkinoilta isoja kaloja saanut jo ennestään vahvoihin ryhmiinsä. Lisämausteen pohjoiseen tuovat Limingan ja KeLyn kohtaamiset. Sarjan kärki tulee varmasti olemaan tasainen, ja lopulta kahdeksan parasta pelaavat pudotuspelit, joiden voittaja nousee salibandyliigaan.
 
KeLyn osalta pudotuspeleihin pääseminen olisi hieno juttu. Sarjapaikan uusiminen vaatii sekin todella kurinalaista tekemistä ja sitä kautta hyviä tuloksia. Joukkue ei ole vielä asettanut tavoitettaan.
 
“Itse koen vahvasti, että meillä on jalkeilla potentiaalinen ryhmä. Meiltä löytyy luotettava maalivahtikaksikko, liukasliikkeinen pakisto ja maalinälkäinen hyökkäys. Kun pojat pistävät itsensä likoon ja pitävät asiat riittävän yksinkertaisina, olemme oikealla suunnalla. Urheilussa ei koskaan saa mitään ilmaiseksi vaan kaikki kivet on käännettävä jos haluaa pärjätä. Tähän mennessä olen aistinut joukkueesta tervettä asennetta ja sopivaa rentoutta. Uskon, että meillä on kasassa sopivat ainekset hyvän keitoksen hämmentämiseen,” tuumii Janne Krankka
 
KeLy jatkaa kauteen valmistautumista harjoitusotteluilla, joissa se kohtaa lähialueen joukkueita. Sarjan avausottelu Limingan niittomiehiä vastaan pelataan lauantaina 19.9. kello 14.00!! Kastellissa. Otteluun odotetaan suurta yleisöryntäystä.
 
KeLyn pelaajat kaudella 2015-16
 
Alavainio Toni
Eskonpekka Antti
Hurskainen Matias
Härkönen Jonne
Iivarinen Nico
Kivioja Konsta
Kivioja Tuukka
Leikkainen Janne
Lukkari Eerik
Mursu Pasi
Mursu Sami
Pahkala Janne
Peltola Janne
Pohjonen Juuso
Ruonala Eetu
Seppälä Esko
Shnoro Niko
Tuorila Mikael
Tuovila Toni
 
Kamula Jesse MV
Krankka Aleksi MV
Liuski Janne MV

Päävalmentaja Janne Krankka
Fysiikkavalmentaja Janne Peltoniemi
 
Divarin sarjaohjelma

- Antero Kantti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti